Scroll Top
VERDUURZAMING
VERDUURZAMING

Duurzaam waterwonen

Woonbootvereniging Amsterdam heeft het initiatief genomen om verduurzaming van schip, ark of villa voor alle woonbootbewoners zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarvoor zijn we verschillende onderdelen aan het ontwikkelen.

Recreatie 01

Duurzame menukaart

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam en het Regionale Energieloket wordt een menukaart ontwikkeld voor verschillende typen boten en arken. 

Omdat verduurzaming op het water net iets anders gaat dan aan de wal, hebben een gespecialiseerd bureau hiervoor ingeschakeld. 

De menukaart helpt de waterbewoners om voor hun type boot de meest voor de hand liggende stappen als eerste te zetten. Ook de subsidiemogelijkheden worden hierbij op een rijtje gezet.

Woonboot Energiecoaches

We zijn een initiatief gestart om een aantal energiecoaches op te leiden om met behulp van de menukaart de bootbewoners te helpen bij het verduurzamen. 

Hierbij kun je denken aan begeleiding bij het maken van het plan tot het opvragen van offertes en controleren van de werkzaamheden. Daarnaast kijken we naar het vergemakkelijken van het aanvragen van een energielabel voor je boot.

De Energiecoaches wonen bij voorkeur zelf op een boot en verspreid over de verschillende woonbootbuurten in de stad. Heb je interesse in deze rol? Meld je gerust en stuur ons een e-mail. 

Meer informatie

Projectleider WVA: Ronald van Oijen
Stuur een e-mail

Nieuws over verduurzaming

Informatieavond verduurzaming groot succes

‘Wij overwegen een warmtepomp te kopen en zijn vooral op zoek naar info over wat voor soort pomp we zullen aanschaffen, ik wil mijn 50-jaar oude ark vervangen voor een duurzamere ark, hoe meld ik dit bij de gemeente’ ….
Zomaar een paar vragen die afgelopen 11 december werd gesteld tijdens de informatieavond Verduurzaming georganiseerd door de WVA in samenwerking met EnergyPro.