Scroll Top
Team
Team

Bestuur

Sander

SANDER RUTTEN
Voorzitter

Stuur een e-mail
Telefoon 06 – 3713 8234

Als watersporter ben ik opgegroeid tussen de weilanden en koeien. Mijn droom was een ‘huis’ aan het water, wat ik heb weten te realiseren met een drijvende woning vermomd als Coaster aan de Levantkade in het Oostelijk Havengebied! Ik werk als zelfstandig consultant in public affairs, strategy & marketing en was vice-voorzitter van Amsterdam Gastvrij. Met al deze ervaring zet ik me in voor de WVA omdat er nu voor de waterbewoners hele belangrijke dossiers spelen als precario, verduurzaming en financiering. Door samenwerking met de vele woonvloten die Amsterdam rijk is en effectieve beïnvloeding van beslissers zie ik kansen om onze gezamenlijke belangen hierin te behartigen en veilig te stellen.

HUUB

HUUB VAN ZWIETEN
Secretaris

Stuur een e-mail

Huub van Zwieten is de nieuwe secretaris, als bewoner van de modern gebouwde droomsalonboot ‘Somoya’ op de Javakade. Huub is vader van twee pubers en ondernemer van zijn bedrijf TalentFirst, waarmee hij – met 170 collega’s – mensen in het hele land helpt bij ‘Lekker werken’. Dat is ook de titel van zijn laatste, en 10e boek over dit onderwerp.
‘Woonbootbewoners zijn net wat specialer dan mensen aan de wal’, vertelt Huub, wat voor hem de reden is om bij de WVA in te haken. Er zijn gewoon heel veel leuke, originele mensen aan bord van woonschepen. Daar word ik vrolijk van!

Martine

MARTINE KLUMPER
Penningmeester

Stuur een e-mail

“Nog steeds onze beste beslissing ooit”,  zeggen we tegen elkaar als we het hebben over onze wad- en sontvaarder aan de Levantkade. Omdat ik er zo van geniet én omdat het wonen op het water zo in beweging is, ben ik als secretaris actief voor de Woonbootvereniging Amsterdam. Ik hoop in deze rol een bijdrage te kunnen leveren aan de lopende en toekomstige projecten binnen de WVA.
In het dagelijks leven run ik mijn eigen uitvaartbedrijf (hart & ziel uitvaarten) en freelance af en toe als financieel manager.

Linda

LINDA SMOLDERS
Communicatie

Telefoon 06 – 1790 2200
Stuur een e-mail

Dat het fijn vertoeven is op het water wist ik. Jaren terug woonde ik op een ark in de Da Costakade. Sinds twee jaar woon ik met Sibo en hond Skipper op de Volle Maan, een woonschip in de Realengracht. Wat een stek!
Ik ben er inmiddels achter gekomen dat het goed is om je als woonbootbewoners te verenigen en van je te laten horen. Communiceren onderling is leuk en soms ook nuttig, communiceren met mensen die over ons beslissen, ontzettend belangrijk. Lijkt me leuk om mijn steentje hier aan bij te dragen.

In mijn werkende leven schrijf en eindredigeer ik voor Adformatie.

jantien

JANTIEN DE LAAF
Juridische zaken en Projectleider particuliere verhuur

Stuur een e-mail

Ik woon inmiddels 30 jaar op een woonboot in Amsterdam. In 2000 verhuisde ik met schip en gezin naar het Oostelijk Havengebied. Daar heb ik samen met andere bewoners de Werkgroep erfpacht en het Zeeburgs Botenoverleg opgezet en geleid. Met deze organisatie gaf ik beleidsadviezen waaronder over het verplaatsingsprotocol.
Als jurist bestuursrecht ben ik inmiddels goed op de hoogte van woonbootzaken. Ik heb zitting gehad in de klankbordgroep Waterwonen waar ook de  Schepen Binnenstad Amsterdam, en de Landelijke Woonboot Organisatie bij betrokken waren.

Ik heb me aangesloten bij de WVA omdat ik hoop dat ik met mijn kennis misschien nog iets kan betekenen voor woonbootbewoners in de stad en wellicht landelijk. Ik hoop op een gezellige organisatie die ook tanden durft te laten zien en haar leden adequaat kan ondersteunen.

Michel

MICHEL GROEN
Projectleider Ligplaatszekerheid (
Precario)

Stuur een e-mail

Mijn uit de hand gelopen hobby is meubels lassen (en smeden) in de werkplaats op mijn woonschip, de MS Kwiek, voormalig kustvaarder in 1926 gebouwd in Groningen. Die heb ik  ruim dertig jaar geleden gekocht en is nooit af. Kan nog steeds varen maar gezien alle regelgeving is de vraag hoe lang nog… Ik heb onderhand veel ervaring op gedaan met corrosie bestrijding op (stalen) schepen (impressed current), want rust roest….

In het dagelijkse leven ben ik consultant als hydrogeoloog/geofysicus wat zoiets is als een moderne wichelroede loper. Voor de WVA heb ik mij verdiept in het dossier precario.

Joost

JOOST VAN WENDEL DE JOODE
Projectleider Kades en verplaatsingen

Stuur een e-mail

 Samen met mijn gezin zijn wij sinds 6 jaar de trotse eigenaar van ons schip “Drijfveer”. Ik ben reeds 25 jaar in Amsterdam met sloep, roeiend en sinds kort ook steeds vaker zwemmend op of dus in het water te vinden.

In mijn directe omgeving zijn er diverse kademuur projecten van gepland- tot spoedherstel maar ook groenprojecten. De bewoners hebben dan niet altijd de mogelijkheid om een vuist te maken voor hun eigen belangen. Via lokale verenigingen is er al meer slagkracht. De WVA kan deze individuen maar ook die lokale verenigingen voorzien van de juiste ondersteuningen en als aanspreekpunt fungeren voor gemeente op centraal niveau. Aangezien de komende jaren vele kilometers kade vernieuwd dient te worden zal dit onderwerp nog wel even op onze agenda staan.

Anton voor website

Anton Surink
Projectleider Nulmeting & Welstand

Stuur een e-mail

Ik ben een arkbbewoner sinds 2007. Heb inmiddels op drie locaties in Amsterdam op het water gewoond en nu op het IJsbaanpad in Zuid.
Ik heb een ontwerpstudio op de NDSM-werf en heb mij gespecialiseerd in het ontwerpen en in de  realisatiebegeleiding van waterwoningen.
Zowel nieuwbouw als verbouw, interieur en exterieur.
Liep in het proces bij de Omgevingsvergunning tegen problemen aan in het proces, en vind dat dit soepeler zou kunnen.
Graag pak ik dit op in een breder verband waarbij aanvrager en verlener dichterbij elkaar gebracht worden wat voor beide partijen constructiever werkt.
Privé ben ik ook een man van het water; hou van zeilen, van varen door de grachten met sloepje, surfen, zwemmen, etc

DRIES DE KATER
Projectleider Verduurzaming en energiecoach

Stuur een e-mail

Sinds 2000 woon ik op een prachtige woonboot aan de Leidsekade, op een van de mooiste ligplekken van Amsterdam. Sinds 2022 zet ik me binnen de vereniging in voor de verduurzaming van woonboten, samen met een tiental andere energiecoaches.
Mijn affiniteit met water gaat echter veel verder terug. Ooit was ik een gepassioneerde (wedstrijd)zeiler, ook op zee, en tegenwoordig vaar ik door Amsterdam en omgeving met een sloep die onlangs is omgebouwd naar een elektrische variant. Daarnaast werk ik al jaren aan waterzuivering op huishoudelijk niveau en met zon-aangedreven pompen voor het oppompen van grondwater in zich ontwikkelende landen in Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië.
Momenteel doe ik met een groep buurtbewoners een onderzoek naar de mogelijkheden van het vervangen van aardgas voor warmte op basis van aquathermie, ook voor de appartementen aan wal.

Kees-Reurekas

KEES REUREKAS
Projectleider Recreatie en Baggeren

Stuur een e-mail

Heeft sinds 1993 een woonboot aan de Oostenburgergracht, sinds 2017 op een nieuwbouw schip, na 5 jaar gesteggel met gemeente Amsterdam, Waternet en de Welstandscommissie

Vaart sinds zijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam begin jaren tachtig door de stad.

Houdt zich bezig met bestuurssecretariaat & IT.
Werkzaam in supply chain management, ambitieus doe-het-zelver.

Communicatieteam

FRISO AARTSE – Webdesigner – redacteur
LIZET BAARS – Nieuwsbrieven – organisatie ledenvergaderingen
LINDA SMOLDERS – Redacteur
INGEBORG MOUT – Social media