TEAM
TEAM

Bestuur

Sander

SANDER RUTTEN
Voorzitter

Stuur een e-mail
Telefoon 06 – 3713 8234

Als watersporter ben ik opgegroeid tussen de weilanden en koeien. Mijn droom was een ‘huis’ aan het water, wat ik heb weten te realiseren met een drijvende woning vermomd als Coaster aan de Levantkade in het Oostelijk Havengebied! Ik werk als zelfstandig consultant in public affairs, strategy & marketing en was vice-voorzitter van Amsterdam Gastvrij. Met al deze ervaring zet ik me in voor de WVA omdat er nu voor de waterbewoners hele belangrijke dossiers spelen als precario, verduurzaming en financiering. Door samenwerking met de vele woonvloten die Amsterdam rijk is en effectieve beïnvloeding van beslissers zie ik kansen om onze gezamenlijke belangen hierin te behartigen en veilig te stellen.

Martine

MARTINE KLUMPER
Secretaris

Stuur een e-mail

“Nog steeds onze beste beslissing ooit”,  zeggen we tegen elkaar als we het hebben over onze wad- en sontvaarder aan de Levantkade. Omdat ik er zo van geniet én omdat het wonen op het water zo in beweging is, ben ik als secretaris actief voor de Woonbootvereniging Amsterdam. Ik hoop in deze rol een bijdrage te kunnen leveren aan de lopende en toekomstige projecten binnen de WVA.
In het dagelijks leven run ik mijn eigen uitvaartbedrijf (hart & ziel uitvaarten) en freelance af en toe als financieel manager.

Kees-Reurekas

KEES REUREKAS
Penningmeester

Stuur een e-mail

Heeft sinds 1993 een woonboot aan de Oostenburgergracht, sinds 2017 op een nieuwbouw schip, na 5 jaar gesteggel met gemeente Amsterdam, Waternet en de Welstandscommissie

Vaart sinds zijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam begin jaren tachtig door de stad.

Houdt zich bezig met bestuurssecretariaat & IT.
Werkzaam in supply chain management, ambitieus doe-het-zelver.

Laura

LAURA PRAT BERTRAMS
Communicatie en Public affairs

Telefoon 06 – 1179 1887
Stuur een e-mail

Met veel plezier woon ik op de Aqua Libre in de prachtige Oude Houthaven samen met mijn gezin. Wonen op het water is fantastisch en het geeft me een buitengewoon gevoel van vrijheid.

Helaas gaat het wonen op het water gepaard met een onbeschermde status. De onredelijke verdubbeling van de precario door de gemeente is voor mij de directe aanleiding om me in te zetten voor de WVA.

Met mijn jarenlange ervaring op de Stopera wil ik graag de positie van de Amsterdamse bootbewoner verstevigen.

jantien

JANTIEN DE LAAF
Juridische zaken en Projectleider particuliere verhuur

Stuur een e-mail

Ik woon inmiddels 30 jaar op een woonboot in Amsterdam. In 2000 verhuisde ik met schip en gezin naar het Oostelijk Havengebied. Daar heb ik samen met andere bewoners de Werkgroep erfpacht en het Zeeburgs Botenoverleg opgezet en geleid. Met deze organisatie gaf ik beleidsadviezen waaronder over het verplaatsingsprotocol.
Als jurist bestuursrecht ben ik inmiddels goed op de hoogte van woonbootzaken. Ik heb zitting gehad in de klankbordgroep Waterwonen waar ook de  Schepen Binnenstad Amsterdam, en de Landelijke Woonboot Organisatie bij betrokken waren.

Ik heb me aangesloten bij de WVA omdat ik hoop dat ik met mijn kennis misschien nog iets kan betekenen voor woonbootbewoners in de stad en wellicht landelijk. Ik hoop op een gezellige organisatie die ook tanden durft te laten zien en haar leden adequaat kan ondersteunen.

Michel

MICHEL GROEN
Projectleider Ligplaatszekerheid (
Precario)

Stuur een e-mail

Mijn uit de hand gelopen hobby is meubels lassen (en smeden) in de werkplaats op mijn woonschip, de MS Kwiek, voormalig kustvaarder in 1926 gebouwd in Groningen. Die heb ik  ruim dertig jaar geleden gekocht en is nooit af. Kan nog steeds varen maar gezien alle regelgeving is de vraag hoe lang nog… Ik heb onderhand veel ervaring op gedaan met corrosie bestrijding op (stalen) schepen (impressed current), want rust roest….

In het dagelijkse leven ben ik consultant als hydrogeoloog/geofysicus wat zoiets is als een moderne wichelroede loper. Voor de WVA heb ik mij verdiept in het dossier precario.

Joost

JOOST VAN WENDEL DE JOODE
Projectleider Kades en verplaatsingen

Stuur een e-mail

 Samen met mijn gezin zijn wij sinds 6 jaar de trotse eigenaar van ons schip “Drijfveer”. Ik ben reeds 25 jaar in Amsterdam met sloep, roeiend en sinds kort ook steeds vaker zwemmend op of dus in het water te vinden.

In mijn directe omgeving zijn er diverse kademuur projecten van gepland- tot spoedherstel maar ook groenprojecten. De bewoners hebben dan niet altijd de mogelijkheid om een vuist te maken voor hun eigen belangen. Via lokale verenigingen is er al meer slagkracht. De WVA kan deze individuen maar ook die lokale verenigingen voorzien van de juiste ondersteuningen en als aanspreekpunt fungeren voor gemeente op centraal niveau. Aangezien de komende jaren vele kilometers kade vernieuwd dient te worden zal dit onderwerp nog wel even op onze agenda staan.

Joost-Steltenpool

JOOST STELTENPOOL
Projectleider Nulmeting & Welstand

Stuur een e-mail

Sinds 2007 is Joost waterbewoner in het Oostelijke Haven Gebied. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van welstand sinds hij zijn eigen woonschip heeft vervangen en heeft ervaren daar allemaal bij komt kijken.

Sindsdien is hij dan ook geïnteresseerd in de wondere wereld van bestemmingsplannen, welstand, vergunningen en (ver)bouw van woonschepen.

Ronald-van-Oijen

RONALD VAN OIJEN
Projectleider Verduurzaming

Stuur een e-mail

Sinds november 2021 ben ik aan boord van de Woonbootvereniging Amsterdam. Ik heb het duurzaamheidstokje van Bob van Wely overgenomen. Ik woon sinds 2011 met heel veel plezier op een ark in de Schinkel, vlakbij het Olympisch Stadion. We zijn in het gelukkige bezit van een elektrische sloep waar we veel gebruik van maken. Ik heb een achtergrond in duurzame energie. Zo ben ik onder andere betrokken bij Zuiderlicht, (een Amsterdamse energie coöperatie die als doel heeft zoveel mogelijk duurzame energie opwekken voor en door Amsterdammers), Schinkelwarmte (project om oa alle woonboten in de Schinkel te voorzien van duurzame warmte) en 02025.nl.

Communicatieteam

FRISO AARTSE – Webdesigner – redacteur
LIZET BAARS – Nieuwsbrieven – organisatie ledenvergaderingen
CARLA BEEKMAN – Redacteur
INGEBORG MOUT – Social media