Scroll Top
TOERISTISCHE VERHUUR
TOERISTISCHE VERHUUR

Bizarre boetes voor overtreden van de regels

De gemeente Amsterdam legt enorm hoge bestuurlijke boetes op aan mensen die slechts een administratieve fout maken bij de verhuur van hun woning. Dat treft ook bootbewoners.

Recreatie 01

Publiciteit

Wij vragen op alle mogelijke manieren aandacht voor dit bizarre beleid met grote gevolgen voor individuele bootbewoners.

Zo heeft het Parool aandacht besteed aan deze torenhoge boetes in een artikel op 9 mei 2022  en plaatste een opinieartikel van bestuurslid Jantien de Laaf.

Tijdens de commissievergadering van 9 juni hebben raadsleden hiervoor aandacht gevraagd aan wethouder Zita Pels. In een verhit debat verzochten zij de lopende zaken te bevriezen om te kijken hoe dit opgelost kan gaan worden.

Einde aan bizar boetebeleid

Op dit moment is het nog onduidelijk op welke manier het boetebeleid toeristische verhuur wordt opgelost. Zo is het nog de vraag of al betaalde boetes ook herzien gaan worden.

Het moge duidelijk zijn dat wij ons blijven inspannen voor een einde aan het bizarre boetebeleid. 

In september 2022 zal er een gesprek plaatsvinden over het boetebeleid van toeristische verhuur. Daarbij zijn aanwezig: WVA, Amsterdam Gastvrij, de Ombudsman en gedupeerden van de bestuurlijke boetes toeristische verhuur. De wethouder heeft ook toegezegd hierbij aanwezig te zijn.

gracht02

Meld je aan!

Ben jij ook gedupeerde van het bizarre boetebeleid? Heb je een woonboot verhuurd en ben je daardoor in de problemen geraakt? Meld je aan! 

Dat kan bij Woonbootvereniging Amsterdam of Amsterdam Gastvrij.

Je krijgt dan advies en de mogelijkheid om deel te nemen aan de gesprekken over de koers die moet worden gevonden om dit om te komen tot humaner beleid.

Meer informatie

Projectleider WVA: Jantien de Laaf 
Stuur een e-mail

Commissiedebat over boetebeleid toeristische verhuur 9 juni (vanaf 1:01)

Nieuws over toeristische verhuur

Voorwaarden vakantieverhuur ook voor woonboten

De gemeente Amsterdam gaat vakantieverhuur op woonboten hetzelfde behandelen als vakantieverhuur in woningen. Tot nu toe waren de voorwaarden voor vakantieverhuur in woningen niet van toepassing op woonboten terwijl in de praktijk blijkt dat veel woonboten wel worden gebruikt voor toeristische verhuur. De nieuwe regels gaan per 1 maart 2016 in.