Scroll Top

Het was een Bijzondere Bijeenkomst 23 oktober

Auteur Corine Nijenhuis kwam vertellen over haar boek ‘Een vrouw van Staal’ en we keken naar de film ‘Come make Art’, over het theaterschip Azart.

Auteur Corine Nijenhuis kwam vertellen over haar boek ‘een vrouw van Staal’ en we keken naar de  film ‘Come make Art’, Over het theaterschip Azart.

Na een gastvrij ontvangst in het bezoekerscentrum Bruggen en Kademuren, werden de gasten getrakeerd op een lezing van de schrijfster van het boek ‘Een vrouw van Staal, Corine Nijenhuis. Corine woont sinds 2007 op het schip ‘Henriëtte’. Zij besloot de ruim 100 jaar durende vaart van het binnenvaartschip en de bijzondere levens van haar vijf schippers op te tekenen wat resulteerde in een boek dat je in één ruk uitleest. Volgens Adriaan van Dis, ‘een hartveroverend boek, ontroerend spannend en op een leuke manier, leerzaam.’  Corine vertelde ook op zeer leuke manier over de boeiende geschiedenis van haar schip,  ‘De Henriëtte’.

Filmpje! Na het mooie verhaal van Corine zagen we de film ‘Come make Art’, een fascinerende film over het theaterschip Azart. In de film volgen we August Dirks – die ruim 30 jaar  op de Azart woonde en werkte – in zijn missie om het schip een laatste bestemming te geven. Hij bezoekt oude vrienden en familie in Nederland en blikt terug op zijn reizen, Omdat er altijd filmmakers aan boord waren, worden wij getrakteerd op een kleurrijk overzicht van de wonderlijke geschiedenis van het theaterschip. Mocht je niet geweest zijn de 23e, ga em kijken, een aanrader.